Daniel Fernández

L'escena i el cos en escena, aquí radica el meu interès en la recerca entorn al moviment. La veu en escena és moviment, el cos en escena és moviment, el silenci i la música és també moviment, i a partir d'aquí el meu interès en la recerca de diferents universos per connectar-los en un mateix punt.

M'interessa la recerca del cos i del moviment per crear un llenguatge propi per a cada proposta coreogràfica. Descobrir la infinitud del moviment per parlar de diferents conceptes que em preocupen o que simplement m'interessa tocar a nivell creatiu. D'aquesta forma puc vehicular el concepte amb el llenguatge del cos.

A través de diferents capes de significat es pot crear una peça, creant un univers d'imatges on l'espectador formi part d'una manera més activa. L'espectador és el seleccionador d'allò que vol veure i al mateix temps pot tenir fugides de significat a causa de la superposició de llenguatges. Per aquest motiu, m'interessa crear diferents paisatges, amb els ingredients que prèviament s'han investigat.

Els paisatges poden estar formats per la dansa, el text, l'espai sonor i diferents recursos de les arts escèniques creant així una escena multidisciplinària. Així doncs el paisatge és el meu interès focal per crear les diferents propostes.

El meu univers pertany al conjunt de diferents disciplines artístiques creant d'aquesta manera un univers d'imatges, so i moviment. L'escena gira entorn al paisatge com a forma de creació per evocar una infinitat d'imatges. El paisatge com a contenidor i evocador d'aquestes imatges per crear diferents realitats.

M'interessa l'escena, i el cos en escena. Aquesta és la raó principal de la meva recerca. Com a creador crec que el cos es pot transformar en qualsevol forma en l'escenari. El cos en l'escenari pertany a múltiples idees. El cos es pot modelar a costa de qualsevol concepte. com podem generar nous discursos des del mateix cos? puc escriure un sense fi de preguntes sense resposta.

Crec que la dansa és un laberint etern per a la recerca. Podria passar hores només treballant en com el colze dret es reuneix amb el genoll esquerre. M'agraden els detalls. Jo els alè. I cada descobriment de la poesia que veig en les meves peces, es converteixen en les dosis perfectes per saber que el que estic buscant, és l'única cosa que necessito buscar: bellesa.

Daniel Fernández


Biografía

Daniel Fernández es Gradua en coreografia en el Institut del Teatre de Barcelona. Es forma a l'Escola de Ballet Eulàlia Blasi i a l'Escola de Teatre Nancy Tuñón. Perfecciona el seu aprenentatge amb diferents professionals del món de la dansa com; Janet Panetta, Miguel Gutierrez, Alix Eynaudi, Mathilde Van de Meerendonk, Guillermina Coll, Roberto Fratini, Sandra Marín, Allison Brown (Forsythe), entre uns altres, i en el Movement Research de Nova York. Ha realitzat assistència coreogràfica amb la companyia IT Dansa amb la directora artística Catherine Allard, i com a assistent de moviment per Aimar Perez-Galí amb la peça Accumulating per al Festival Sâlmon Mercat dels Flors. Daniel Fernández crea la companyia Mad Winds Company (2013), formada per diferents professionals de les arts escèniques amb la finalitat de desenvolupar una constant recerca sobre el moviment i l'escena. Obté una residència de creació en La Caldera, on va poder desenvolupar part del llenguatge entorn al cos i la veu, per a la peça “An Angel at My Table” (2015). Residència en Estruch; Fabrica de creción (2016). La companyia també ha estat seleccionada pel departament de cultura i la APDC per presentar la peça “Nijinsky” al Festival de dansa Sismògraf dins del marc Balla’m un llibre. Companyia seleccionada per a La pedrera, Joves Ara, amb la peça “Barro”(2014). Amb la peça “Comment Dire” es va presentar en el teatre Círcol Maldà a Maldà en Dansa i al Museu d'art Contemporani de Barcelona, MACBA(2013). Amb la mateixa peça es va obtenir una residència de creació al Festival Internacional de dansa de Graus, Huesca. La peça “Der Kuss” es va presentar al Festival de música de Calella, NEC.